- Nu mai avem fonduri!
- Vă trecem pe lista de așteptare!
- Vă sunăm noi!
- Nu mai avem locuri fără bani, dar vă putem programa pentru mâine cu bani…
… Poate vă sună cunoscut. Acestea sunt printre cele mai frecvente răspunsuri pe care le auzim când sunăm să ne programăm pentru investigațiile paraclinnice de monitorizare a bolii noastre oncologice, în baza biletului de trimitere de la medicul oncolog.
Și uite așa trec săptămâni. Trec luni. Mai trece un an… fără ca unele dintre noi să poată efectua investigațiile de monitorizare necesare. Și, poate, tot așa, trec pe lângă noi și șansele unei vieți mai îndelungate alături de cei dragi, fără griji și complicații, fără chinuri inumane pentru noi și cei din jurul nostru.
Mărturisesc că, după 2 bilete de trimitere pentru CT, care expiraseră fără a mă putea programa, cu un al treilea bilet în mână și 5 ore de stat pe telefoane fără rezultat… m-a cam apucat disperarea. Mai ales că tot auzisem despre programul Monitor 2 pe grupurile cu bolnavi de cancer, cum că am avea prioritate la programare…
Numai că mulți medici nu trec Monitor 2 pe biletul de trimitere sau trec dar nu menționează nimic pacienților.
Mulți furnizori de investigații paraclinice se fac că nu aud bine când le menționezi Monitor 2, sau îți spun că nu mai au fonduri pentru Monitor 2, sau că au doar listă de așteptare pentru Monitor 2, în așteptare de fonduri, sau că sună ei…
Așa că, într-o bună zi, m-am mobilizat și am trimis un e-mail la Ministerul Sănătății cerând mai multe informații despre acest program, despre modul în care funcționează și cum se aplică. Și, bineînțeles, le-am menționat dificultățile pe care le întâmpinăm noi, pacienții cu cancer, în încercarea de a ne programa pentru niște investigații la care avem dreptul. Cum acest drept al nostru este lăsat în derivă și cum astfel ni se încalcă mult mai multe drepturi. Că nu ne folosește la nimic să existe o serie de măsuri salutare pe hărtie… fără a fi aplicate în practică, fără ca nimeni să verifice implementarea lor.
A doua zi am primit un e-mail de la Ministerul Sănătății prin care mi se spunea că au transmis mesajul meu la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și că voi fi contactată de către ei.
La câteva ore de la primirea e-mailului, m-a sunat o doamnă de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate care, extrem de amablilă, mi-a explicat cam cum stă treaba cu Monitor 2 și mi-a răspuns, cu răbdare, la întrebările pe care i le-am adresat.
Astfel că am făcut o mică sinteză despre Monitor 2.
Monitor 2 nu are plafon de decontare. Se aplică permanent, indiferent de valoare.
Monitor 2 nu este un program. Nu are un plafon de decontare.
Monitor 2 este o măsură permanentă.
Monitor 2, similar Monitor 1,3,4,5,6 și 7, face parte dintr-o serie de măsuri menite să faciliteze accesul pacienților oncologici (bolnavi de cancer) în mod preferențial la investigații paraclinice de monitorizare. Aceste investigatții sunt decontate în totalitate.
Centrele de investigații paraclinice aflate în raport contractual cu CNAS vor efectua investigațiile paraclinice de monitorizare în baza biletului de trimitere de la medicul oncolog, pe care apare trecut Monitor 2, chiar dacă la momentul solicitării au epuizat plafonul alocat de CNAS pentru investigații decontate.
*CNAS – Casa Națională de Asigurări de Sănătate
La final de lună, centrele respective trimit către Casa de Asigurări de Sănătate un raport cu investigațiile Monitor 2 efectuate suplimentar, peste plafonul alocat, iar Casa de Asigurări de Sănătate le plătește contravaloarea acestora.
Prin urmare… Răspunsurile cu epuizarea fondurilor și listele de așteptare nu sunt deloc în regulă, iar persoana care le primește ar trebui să anunțe Casa de Asigurări de Sănătate Județeană de care aparține despre ele. Pentru că dacă nu reacționăm o să ne confruntăm cu situații din ce în ce mai delicate.
Mai nou, unul dintre centre spune pacienților că investigațiile prin M;onitor 2 se fac în ultimele 3 zile ale luni… Total neadevărat. Am scris CNAS pentru a-i întreba despre acest lucru și mi-au spus că nu este adevărat. Centrele trebuie să facă programările prin Monitor 2 în cel mai scurt timp cu putință.
În loc să fie ceea ce s-a intenționat inițial, o măsură de ajutor pentru anumite categorii de pacienți, din păcate această măsură se transformă pe zi ce trece într-un mijloc adițional de profit pentru furnizorii privați de investigații paraclinice aflați în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate…. Încearcă să convingă cât mai mulți pacienți că nu mai au fonduri, profită de disperarea unor bolnavi cu boli incurabile pentru a le smulge și ultimii bănuți… își ocupă astfel cât mai multe din locurile disponibile pentru investigații și apoi… dacă le mai rămân locuri neocupate, sub falsul pretext al regulii ultimelor 3 zile din lună, mai programează pacienți pentru a-și rotunji profitul și cu extra fonduri de la stat.
Știați că un important spital privat din București…. după ce mi-a confirmat programarea la CT deocontat prin Monitor 2, m-a sunat la interval de câteva ore de la confirmare să îmi spună că, de fapt, nu mai au fonduri și dacă vreau o să îmi efectueze investigația cu plată??? De altfel, acesta a fost și momentul în care am trimis e-mailul către Ministerul Sănătății.
Care este mecanismul Monitor 2
- Medicul Oncolog scrie biletul de trimitere și menționează pe el Monitor 2.
- nu există formulare speciale pentru Monitorizare 2. Este formularul obișuit pe care se menționează Monitor 2
- medicul trebuie să semneze și să pună parafa și lângă mențiunea Monitor 2
- Medicul oncolog informează pacientul despre Monitor 2.
- Unii medici omit acest pas. Sau omit ambii pași.
- Vă sfătuiesc să vă uitați cu atenție pe biletul de trimitere, iar dacă nu are trecută mențiunea Monitor 2 să îi precizați acest lucru medicului dumneavoastră.
- CNAS m-a informat că a trimis încă o dată, zilele trecute, o circulară către medici cu privire la măsurile Monitor. Prin urmare, medicul respectiv chiar ar trebui să fie în temă sau măcar să aibă habar despre ce este vorba.
- Pacientul sună la centrul de investigații și menționează că are bilet cu Monitor 2
- Lista centrelor aflate în contract cu Casele de Asigurări de Sănătate se află pe pagina web a fiecărei Case de Asigurări de Sănătate Județene.
- Aici găsiți datele de contact, inclusov pagini web, telefon, e-mail, ale tuturor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate: http://www.cnas.ro/page/contacte-cjas.html
- Pentru București, lista furnizorilor de investigații paraclinice aflați în contract cu CASMB o găsiți aici: http://www.cnas.ro/casmb/pharmacy/laboratory-reports-list
- Dacă primiți răspunsuri gen nu mai avem fonduri, nu știm când primim fonduri… ar fi bine să le menționați că știți că Monitor 2 nu are plafon și că o să luați legătura cu Casa de Asigurări de Sănătate Județeană. Ceea ce vă și sfătuiesc să faceți…. Și chiar are efect. Pe mine, de exemplu, după ce am vorbit la CNAS, chiar a doua zi au început să mă sune centrele care mă trecuseră pe liste de așteptare că mă pot programa. Brusc, aveau toți locuri disponibile.
- Centrul programează pacientul oncologic în mod prioritar
- Pacientului i se efectuează investigația
- Centrul este plătit pentru investigație. Dacă investigația a fost realizată în afara plafonului de decontare existent, centrul va trimite raportul cu investigațiile monitor 2 extra-plafon către Casa de Asigurări de Sănătate și va încasa suma de bani aferentă investigației respective.
Ce afecțiuni beneficiază de sistemul Monitor?
- «Monitor 1» – monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 după externarea din spital;
- «Monitor 2» – monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice;
- «Monitor 3» – monitorizarea pacienţilor cu diabet zaharat;
- «Monitor 4» – monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare;
- «Monitor 5» – monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli rare;
- «Monitor 6» – monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli neurologice;
- «Monitor 7» – monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli cerebrovasculare.
Ce e de făcut dacă nu reușiți să vă programați cu trimitere Monitor 2?
În primul rând vă sfătuiesc să consultați lista furnizorilor de investigații paraclinice aflați în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate de care aparțineți.
- Aici regăsiți lista Caselor Județene de Asigurări de Sănătate cu datele de contact, inclusiv pagină web, telefon, adresă de e-mail: http://www.cnas.ro/page/contacte-cjas.html
- Pentru București, aici regăsiți lista furnizorilor: http://www.cnas.ro/casmb/pharmacy/laboratory-reports-list
Dacă nu ați reușit să vă programați și/sau dacă sunt furnizori care o dau înainte cu epuizarea plafonului, vă sfătuiesc să anunțați cu privire la acest aspect Casa de Asigurări de Sănătate de care aparțineți.
Pentru că numai luând atitudine evităm să ne lăsăm călcați în picioare, evităm ca nedreptatea să devină regulă și putem să eliberăm de stres și zbucium sufletesc multe alte zile din viitor.
Putem face ca normalitatea să devină regula. Nu nedreptatea și abuzurile.
Multumim din suflet!
Am distibuit si am informat si pe altii!
Sanatate!
Mulțumesc pentru distribuire. Sper ca informația din articol să ajute cât mai multe persoane!
Multumesc!
Nu stiam sigur care este treaba cu Monitor 2.
Din pacate am sunat la Sanador pentru a-l programa pe tatal meu pentru un RMN pe Monitor 2 si m-am lovit de „Nu mai avem locuri luna asta” si „Nu am primit nici-o notificare pentru luna viitoare”
Multumim pentru informatii, am dat peste 30 de telefoane in care mi s-a spus ca nu mai avem plafon
Buna ziua.Nu exista o lista cu clinicile care au contract ptr monitor 2.lista de la WWW,cnas.ro nu exista.cica e in actualizare.minciuna !!!! este asa de 3 luni decand caut eu.In conditiile aceste nu strim daca operatorul telefonic ne minte cand ne spune ca ei nu fac aceste investigatii tip monitor 2
pentru ce oras cautati lista?
Mama mea a fost diagnisticată cu cancer de col, de la ambulatoriul spitalului a eliberat trei trimiteri ( 2XRMN +1 CT). Trimiteri compensate, cu monitor 2 pe ele, cu doua stampile cum tot întrebau de la recepția clinicilor când sunam să mă interesez. După zeci de telefoane am reușit să găsim repede, prin bilet de trimitere și fără lista de așteptare imensă, doar pentru computer tomograf. În rest când am sunat la alte clinici cel mai puțin lista de așteptare era de 2 luni, cel mai mult 7 luni. Cu toate că am și menționat acest monitor 2 trecut pe trimitere, dar nu te baga nimeni în seama.
M-am enervat și am sunat la CNAS cu referire la monitor 2 trecut pe trimitere, de ce ește trecut dacă nu ai prioritate și dna. a explicat : că fiind clinică privată își fac regulile lor iar ei (CNAS) nu au nici o putere în fața asta. Și că totul este la noroc, adică te programezi cu disponibilitatea peste 2 luni ( sau 6-7 luni) apoi dacă ai noroc să nu se prezinte nu știu care la investigație, te cheamă pe tine în schimb. Dacă nu, aștepți 2 luni, 9 luni, 1 an. Acesta este sistemul, zicea și doamna. O așteptare imensă care îți poate îți cauza decesul pana ajungi sa faci investigația. România, țara lui papură Vodă. După ce mama a contribuit 30 ani la sistemul de sănătate, dar să nu aibă acces din cauza birocrației. Acum pentru doua RMN trebuie să scoatem din buzunar aproape 1400 lei ( cu teste de sânge) deoarece, pana prinde mama un loc cu bilet de trimitere, starea ei de sănătate se poate agrava.
Între timp am reușit să găsim o clinică care respectă acest monitor 2 trecut pe trimitere. Suna mama și întreabă dacă face RMN prin casa de asigurări. De la clinică răspunde că da, însă lista de așteptare de 3 luni. Zice mama ” așa mult? mai repede nu se poate”? Apoi de la clinică întreabă pentru ce trebuie RMN, ce problemă apoi când aude că monitor 2 și cancer de col nici nu stă la discuții. Zice că acestea sunt prioritare apoi o cheamă pe mama la clinica în următoarea zi pentru a face programare. Am mers încrezători. Bineînțeles, mereu am crezut ca cineva face mișto de noi. Pana nu vad, nu cred nimic.
Însă am reușit să facem o programare pentru sfârșitul anului decembrie prin bilet de trimitere decontat de CNAS. Asta fără a mai arunca 1350 lei cât costau 2x RMN la altă clinică unde lista de așteptare era pana în luna Februarie. Cu toate că și acolo am spus de problemă ( cancer de col și monitor 2), însă nici nu ne-au băgat în seamă. Numai cu bani dacă vrei mai repede și cred ca acesta și scopul unora : de a te face să plătești. Însă nu prea vad logica. Banii decontați de CNAS nu sunt tot bani? De ce unele clinici pot tine cont de acest monitor 2 și altele nu?
Între timp mama a făcut și CT-ul. După investigațiile în urma lui nu este nimic grav. Mi-a plăcut și clinica la care am fost pentru că este o clinică care nu are plafon și toți cu bilete de trimitere CNAS primesc servicii fără liste de așteptare imense.
Si la spitalele de stat tot ei isi fac singuri regulile. Un exemplu este Spitalul Judetean Sibiu. Sunand la Casa de Sanatate Sibiu mi s a spus ca normal ar fi ca in 5 zile sa ma programeze dar….pb nu mai au locuri. Insa de la Judetean mi au spus ca nu fac programari cu Monitor 2 decat in ultimile 3 zile ale lunii, nu ca nu ar avea locuri.
Am zis sa las aici niște informații, poate utile pentru cei din Brașov. Poate sunt persoane în căutare de clinici pentru CT/RMN prin casa de asigurări
Clinica Polimed Dacia de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 20 oferă CT prin bilet de trimitere fără programare pe liste. Sunați la numere de contact de pe site-ul lor, dacă sunați la numărul de telefon postat pe google maps nu va răspunde nimeni. Te programează pentru CT chiar și peste două zile . Aici are și RMN, însă în momentul în care a fost mama, RMN-ul nu funcționa. Însă poate pe viitor vor oferii și asta. De nota 10 clinica. Lucrează cu casa de asigurări.
Apoi Scanexpert de pe strada Școlii ( în curte la clinicco) oferă RMN/CT care tine cont de investigațiile paraclinice și monitor 2 trecut de medic pe trimitere. Și ei lucrează cu casa de asigurări.
După experiența la Scanexpert pot spune că multe greșeli s-au făcut. Prima dată, când am fost personal împreună cu mama pentru programare și practic mama a fost văzută fizic că este supraponderală, însă nimeni nu a spus nimic. Nici despre ce trebuie să faci înainte de un RMN, consum alimente, pastilele Espumisan care ajuta la eliminarea gazelor, nu au zis ca se recomandă a avea cel puțin un „scaun” în ziua cu RMN-ul și multe greșeli s-au făcut. După experiența trăită de mama consider că la Scanexpert mai mult a fost primită doar la număr, pentru bani.
Însă mama, odată întrată în clinică, a fost pusă într-o situație proastă care mai mult a demoralizat-o. Aparatul RMN pe care îl aveau era prea mic pentru ea, mama nu a încăput și a ieșit plângând din clinică cu trimiterile în mână. Practic nu v-aș dori să trăiți exprimata asta, eu ca fiu cât și mama. Puneți-vă în situația ei. La noi în oraș cum nu există aparat mai performant de atât, am ajuns să facem programare la București. De aici am aflat ce este nevoie sa faci și cum trebuie sa te pregătești pentru RMN, când cei de la Scanexpert au omis-o. Apoi imaginați-vă ca, dacă se putea face RMN-ul la Scanexpert, mama primea un RMN posibil eronat deoarece ea nu s-a pregătit deloc pentru investigație cum se cere.
Scanexpert or tine ei cont de monitor 2,însă aveți grija că posibil sa va ardeți.
Pana la urma mama a făcut RMN la București ( Donna Medical Center în Pipera ). 170 km doar dus, doar ca să faci un rmn. Ce sa mai zic?
Daca am recomandare pt CT torace abdomen pelvis cu substanta de contras trebuie medicul oncolog sa imi elibereze cate un bilet de trimitere cu bifa monitor 2 pt fiecare segment sau un singur bilet pt toate cele trei segmentele ? As dori sa ma ajutati ,va rog,cu articolul din care reiese cum trebuie se se elibereaze si obligativitatea clinicilor de a le face gratuit. Va multumesc .
Eu cred ca trebuie sa elibereze câte un bilet de trimitere pentru fiecare segment. Mama a avut doua bilete de trimitere rmn, unul pentru pelvis și celalalt pentru abdomen. Plus încă 1 CT torace și asta bilet trimitere separat.
Buna ziua . Ma poate ajuta cineva cu o informatie ?
Am incercat astazi sa fac o programare CT cu monitor 2 si mi au spus ca programul ,, monitor” s a inncheiat odata cu incheierea starii de alerta. Am sunat la CAS Ph , nu au putut sa mi dea o informatie referitor la acest aspect. Incerc sa sun la ministerul sanatatii la toate numerele gasite pe net , nu raspunde nimeni.
Nu s-a terminat „programul monitor” , dar din aprilie pare ca se va schimba !
Chiar azi am sunat la mai multe clinici care primesc pacienti cu bilet de trimitere cu mentiunea „monitor” ,singura care nu mai primeste fiind dona pipera-pe care nici nu o recomand !
Nu mai dezinformați oamenii. Am fost cu mama pentru RMN la Donna Medical Center Pipera cu bilet de trimitere Monitor 2 in luna Septembrie 2022 si nu se confirmă cele scrise de dvs., aici. De asemenea prima data si in luna Februarie eu fiind aceeași persoană de mai sus cu nemulțumirea la scanexpert si restul. Iar Polimed Dacia lucrează acum in funcție de fonduri.
Bună ziua,
Îmi puteți spune dacă mai este în vigoare Ordinul pentru Monitor 2?
De la 1 aprilie multe clinici nu mai efectuează investigații pe Monitor 2, pe motiv că a fost valabil doar pentru perioada stării de urgență.
Personal am făcut analize și CT în martie, totul a decurs fără probleme, dar pe Grupul FB Cancerul mamar o luptă câștigată sunt femei care nu reușesc să mai facă investigații.
Precizez că sunt pacient oncologic de 4 ani, (mastectomie sân stâng în decembrie 2018) și recunosc că mie mi-a fost de folos acest Monitor 2.
Urmăresc subiectul.
Şi eu trebuie să fac un RMN şi toate clinicile la care am apelat spun că biletele de trimitere cu Monitor nu se mai emit din 31 martrie 2022. Am fost personal şi la Casa Judeţeană de Sănătate din Cluj Napoca şi mi s-a spus că nu se mai pot emite astfel de bilete de trimitere din data de 31 martie 2022.
Eu sunt din Brașov si astăzi am fost sa iau trimiteri pentru mama la CT/RMN si chiar eram curios de cele relatate de alții pe aici. Trei trimiteri eliberate, toate cu „MONIT2” trecut pe ele. Două trimiteri le-am folosit deja pentru a programa CT-urile chiar in clinica unde își are mama medicul oncolog. Este clinica care se ocupa numai cu bolnavii oncologici si practic ai tot ce îți trebuie ( RMN, CT, radioterapie, spital ), doar asigurat sa fi. Cred că se poate si contra-cost, dar nu cred ca și-ar dori nimeni asta.
Când am făcut programarea pentru CT nu mi s-a spus nimic despre „monitor 2” sau sa fiu refuzat din cauza asta.
Mai târziu am sunat la București, la Donna Medical Center si am programat din nou pentru RMN la clinica unde am fost la începutului anului 2022, apoi in luna septembrie 2022 si acum a programat pentru investigație in luna Ianuarie 2023. Nici înainte, nici in prezent nu am întâmpinat problema menționată de dvs. Si va rog sa nu mai dezinformați oamenii.
Pentru a efectua un CT pe 3 segmente (pelvis,abdomen si torace) MONITOR 2 de ce medicul oncolog nu elibereaza 3 bilete pentru fiecare segment in parte sau de ce unitatea care efectueaza CT-ul nu ia in considerare biletul de trimitere al specialistului in care au fost trecute cele 3 segmente.Exista aceasta neintelegere iar pacientii sunt bulversati si plimbati .
Sotul meu a trebuit sa plateasca 3 segmente la CT pentru ca medicul oncolog a refuzat sa elibereze 3 bilete pentru fiecarte segment in parte.Este strigator la cer .Plateste sanatate fiind salarit de 42 de ani .
In cazul de față greșeala medicului. La clinica nu s-a luat in considerare pentru ca trebuie un bilet de trimitere pentru fiecare segment. La fel au fost eliberate biletele de trimitere si din ambulatoriul spitalului când mama a fost diagnosticata ( trei segmente, trei bilete diferite pentru doua investigații diferite : 1X RMN abdomen + 1X RMN pelvis ( abdomen total) + 1 CT torace.
La fel s-a eliberat si din clinica unde mai târziu mama si-a ales medicul. Norocoși poate ca mama are CT disponibil chiar in clinica unde este luata în evidenta si are medicul ( clinica care lucrează doar cu bolnavii Oncologici – OncoCard). Fiind luata in evidenta aici, nu mai trebuie bilet de trimitere pentru CT.
Are si RMN însă din păcate mama fiind supraponderală RMN de aici este prea mic pentru ea și mereu trebuie mers la București ( Donna Medical Center Pipera) pentru asta.
Dar vreau sa știți ca pentru frecare segment cerut la RMN mereu s-a eliberat câte un bilet de trimitere.
Sînt operată 2021 in Spania a decurs totul bine pînă am venit in țară, aici m-am lovit de democratie ,nepăsare, ne lasa să murim cu zile am cotizat la sanatate si inca mai cotizezi si nu imi face analizele pentru cancer gratuit nustiu unde este d-nul Ministrul al Sănătății nu vede oare ce se întîmplă în țară asta? S-au trage șapcă pe ochi si facăse in voia sa rușine din partea statului și al medicilor ca nu se ocupa de bonlavi murim cu zile,oare noi nu facem parte din plafon,monitor2?de ce ne trimite sa plătim analizele.
In România nu boala te omoară, cât te omoară așteptatul pe la uși. Dacă vreți să vă împărătesc experiența mea, adică a noastră ( a mea si a mamei mele bolnavă de cancer ) de astă-vară de la București.. . Din Brașov am fost trimiși pentru brahiterapie la Institutul Oncologic Fundeni unde mi s-a părut cea mai dezorganizată instituție in care am fost vreodată . La afișier după ce aștepți 30-45 minute in rând pentru a te înregistra prima data cand mergi , dna de la ghișeu îți răspunde sictirit ca ea nu poate face nici un fel de înregistrare si îți aruncă actele înapoi ( pe care ulterior i le-ai dat si dna s-a făcut ca citește ceva… Doar s-a făcut) . Gen „hai, următorul…!!! *Mergi la usa medicului si pentru o înregistrare, adică câteva hartii si câteva semnături, aștepți in jur de 2-3ore. După N ore de așteptat crezând ca toți te-au uitat, îți aduce hârtiile la semnat si apoi îți spune ca trebuie sa așteptați pentru brahiterapie.,ca te vor chema ei. Persoane venite după noi care au intrat iniantea noastră la tratament, multe nepotisme, rude si pile care intrau in față. Nu se tine cont de ordinea in care s-a mers, nimeni nu îți oferă nici o explicație, te vede ca stai lângă ușă si parca nici nu exiști pentru ei si trec pe lângă tine nepăsători. La prima ședință de brahiterapie mama a fost luată ultima. Adică la ora 12:30 si noi eram in fata clinicii de la ora 07:30, în fața ușii la brahiterapie in jurul orei 08:30, in București cu o seara iniante unde am ales sa mergem mai repede pentru ca nu aveam tren care sa si ajungă in jurul orei 8 dimineața cum au chemat ei pentru tratament. Dar mergi la ora 07:30 dimineața ca sa pleci la ora 14? Asta după ce toți cei veniți după noi au fost luați înaintea noastră.
Brahiterapia, desi este dureroasă, dar la sfârșit nu îți oferă nici măcar o pastila pentru durere si primești sfaturi ce sa cumperi de la farmacie. Mama a ieșit de la tratament si cocoșată de la durere.
A doua ședință a fost mai ok, am scăpat mai repede.
Însă a treia ședința din nou mama a fost lăsată coada si abia după 4h de așteptat a fost luata la tratament si alte trei ore mai târziu ieșeam din clinica. Mi-a zis mama ca ea stătea întinsă pe masa, iar ei ( rezidenții) se uitau la știri?!
După brahiterapie, când mergi pentru consult la medicul cutare, ești urcat la etajul 7, apoi la sfârșit îți trântește concluziile si ce sa faci mai departe ca sa te prezenți după x luni pentru alt control.
Si ești lăsat fiul ploii, in ditamai institutul, ditamai spitalul, etajul 7. Urci in lift care se oprește la etajul 6, apoi etajul 2 ( sau cine știe pe unde l-a mai chemat cineva apoi nu a mai urcat in lift, iar liftul se oprește acolo unde a fost chemat ). Noi ne-am trezit ca am coborât la etajul 1 deși credeam ca era parter si trebuia sa ajungem la subsol pentru ca acolo ( la ghișeu) a lăsat mama cardul de sănătate înainte sa urcam la etaj. După ce s-a deschis ușa liftului sau măcar după ce cobori din lift nu este trecut nicăieri etajul la care te afli, risc sa te încurci mare.
Zona sălii de așteptare de la etajul 1 , cu cea de la parter si subsol arata aproape identic aranjate si noi întrebam de cardul de sănătate la ghișeul de la parter ( unde doamna tot sictirita a rămas). Mereu am avut senzația aceea de „deja-vu” pentru ca, indiferent la oricare etaj mergeam , parcă treceam prin același loc de fiecare data.
Paznicii din parcare si ei mari mafihoți care îngrădesc cu ață locuri in parcare si pretind bani pentru un loc în parcare.
Da, cam asta este România!
Wow, superb weblog layout! How long have you ever been blogging for?
you make running a blog look easy. The whole look of your site is
wonderful, as well as the content! You can see similar here najlepszy sklep
Wow, awesome blog structure! How long have you ever been blogging for?
you make running a blog look easy. The entire glance of
your website is magnificent, let alone the content!
You can see similar here sklep
Wow, awesome blog format! How long have you been running a blog for?
you made running a blog look easy. The total glance of your site is
fantastic, let alone the content material! You can see similar
here sklep
Wow, superb weblog structure! How long have you ever been blogging
for? you made running a blog look easy. The full look of your web site is wonderful, as smartly as the content!
You can see similar here dobry sklep
Wow, fantastic weblog format! How long have you been blogging for?
you make running a blog glance easy. The total look of your site is excellent, let alone the content
material! You can see similar here sklep internetowy
Wow, awesome blog format! How long have you ever been running a blog for?
you made blogging glance easy. The full look of
your website is fantastic, let alone the content! You can see similar here sklep online
Wow, superb blog structure! How lengthy have you ever been running a blog
for? you made running a blog look easy. The entire look of
your web site is excellent, as well as the content
material! You can see similar here e-commerce
Wow, superb weblog structure! How lengthy have you been running a blog
for? you make blogging glance easy. The total glance
of your website is great, as neatly as the content material!
You can see similar here sklep
Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
you make running a blog look easy. The whole look of your web site is wonderful, as neatly as
the content material! You can see similar here e-commerce
batmanapollo.ru